به گزارش روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی فرزین حق پرست در همایش «مجموعه موزه ها ، ايجاد كننده ارتباط » افزود: حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی و نیز تلاش جهت معرفی شایسته آن به دنیا وظیفهای همگانی است.
وی با اشاره به برگزاری همایش مشترک علمی با دانشگاه هنر اسلامی، یاداور شد: اداره کل میراث فرهنگیف صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه هنر را همواره مدنظر داشته و دست همکاری با نخبگان و پژوهشگران این دانشگاه را برای همکاری میفشارد.
حق پرست اظهار امیدواری کرد همکاری نیروهای متخصص و دانشگاهی دانشگاه هنر اسلامی با فعالان و کارشناسان حوزه میراث فرهنگی استان در شناخت بهتر و عمیقتر ظرفیتهای باستانشناسی و تاریخی آذربایجان شرقی و معرفی شایسته آن به جهان کمک کند.
مشاور استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست تاکید کرد: در هر اقدام مرتبط با میراث فرهنگی که در استان انجام میگیرد باید آرمانی فرا استانی و مقیاسی ملی مدنظر قرار گیرد.
مهندس اکبر تقیزاده اصل تشریح کرد: اگر موزهای در آذربایجان شرقی تاسیس میشود نباید تنها در مقیاس شهری و استانی باشد بلکه باید مقیاسی فراتر یعنی حوزه جغرافیای وسیع ایران عزیز برای آن در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به تعداد بالای موزههای موجود در آذربایجان شرقی یادآور شد: هرچند که هیچ استانی به جز تهران نمیتواند تا 10 سال آینده هم صاحب این تعداد موزه شود اما با توجه به اینکه موزهها آیینه تمام قد فرهنگ استان و نیز مقصدی گردشگری به شمار میروند، توسعه بیش از پیش آنها امری ضروری است.
تقیزاده موزهرا مُعرف درجه فرهنگی استان توصیف کرد و گفت: موزه به نشان دادن تصویری شایسته که از آذربایجان شرقی در اذهان عمومی نقش میبندد کمک میکند.
وی تصریح کرد: بنابراین وظیفه داریم با گسترش موزهها نشان دهیم که آذربایجان شرقی پیش از آنکه استانی صنعتی باشد یک استان فرهنگی است.
یادآور میشود، همایش علمی یک روزه «مجموعه موزه ها ، ايجاد كننده ارتباط » توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و با مشارکت دانشگاه هنر اسلامی تبریز در تالار بعثت این دانشگاه با ارائه مقالات و سخنرانی های علمی برگزار شد.
انتهای پیام/